Tijdens de congressen van beide partijen hebben leden in ruime meerderheid aangegeven dat zij dit ledenreferendum over linkse samenwerking willen. De partijbesturen geven daar nu opvolging aan.

In het afgelopen jaar zijn er veel ledengesprekken georganiseerd over de linkse samenwerking. Op steeds meer plekken werken de partijen intensief samen. Sinds de Eerste Kamerverkiezing, afgelopen mei, vormen GroenLinks en PvdA één fractie in de senaat.

Esther-Mirjam Sent, partijvoorzitter PvdA: “Hoe meer bijeenkomsten ik bezocht, hoe duidelijker het voor mij werd dat onze leden willen dat we een gezamenlijke vuist maken. Wat ons bindt is onze prangende wens voor een sociale en schone toekomst.”

Katinka Eikelenboom, partijvoorzitter GroenLinks: “We krijgen een kans om zoveel mogelijk mensen in Nederland te overtuigen van een sociaal en groen alternatief. Die kans grijpen we met beide handen aan, want we geloven in een links progressieve doorbraak.”

Het referendum is vanaf morgen 10 juli juli tot 17 juli geopend. Alle leden van beide partijen mogen hun stem uitbrengen. Op 17 juli wordt de uitslag bekend gemaakt.

Lees hier meer over de 5 stappen waarmee we samen de verkiezingen
ingaan wanneer de meerderheid van de leden voor stemt.

Deel je vragen en ideeën

Het ledenreferendum over gezamenlijke deelname met de PvdA aan de Tweede Kamerverkiezingen is een grote stap voor onze partij. We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt, of dat je in gesprek wilt over het referendum, de linkse samenwerking en de verkiezingen. Daarom organiseren we extra momenten om het erover te hebben met de leden en met het partijbestuur.